Bosna i Hercegovina     | 10.06.2019. 20:41 |

Jedanaesti federalni susret darivatelja krvi u Grudama

FENA Ivan Crnjac

GRUDE, 10. lipnja (FENA) - Jedanaesti federalni susret dobrovoljnih darivatelja krvi održat će se 15. lipnja u Grudama na lokalitetu agroturizma Marića gaj.

- Na redovitom godišnjem susretu očekuje se oko 200 sudionika, a osim sportskih i rekreativnih sadržaja, bit će upriličena i dodjela najviših priznanja Crvenog križa za darivatelje krvi - Srebrena plaketa, Srebrni znak i Zlatni znak za darivatelje s više od stotinu davanja - kazao je Feni Josip Zelenika iz Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizira Crveni križ Federacije BiH, a domaćin ovogodišnjeg skupa je Crveni križ Zapadnohercegovačke županije.

- Vrlo je važno da postoje ovakvi susreti, darivatelji krvi su svijet za sebe i oni spašavaju ljudske živote. Svaki darivatelj krvi posebno je važan svima i tim ljudima smo neizmjerno zahvalni jer doslovno odvajaju dio sebe kako bi spasili nečiji život. Iznimno sam ponosan da se ovi susreti ponovno održavaju u Grudama - kazao je Zelenika, dodavši kako je Zapadnohercegovačke županije jedna od najjačih u Federaciji kad je u pitanju dobrovoljno darivanje krvi.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Vladi HNŽ-a održana akcija darivanja krvi

Akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Francesco Rocca podnosi ostavku na mjesto predsjednika Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo