Bosna i Hercegovina     | 10.06.2019. 18:53 |

U Tomislavgradu obuka vatrogasaca s prostora HBŽ-a

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 10. lipnja (FENA) - Vatrogasno društvo Tomislavgrad domaćin je obuka svih vatrogasaca s prostora Hercegbosanske županije (HBŽ) koje će trajati od 10. do 14. lipnja u organizaciji Županijske uprave civilne zaštite HBŽ-a.

Kako je za Fenu kazao zapovjednik tomislavgradskih vatrogasaca Mate Jurčević, na obuci je osam vatrogasaca iz Tomislavgrada, sedam iz Livna, po dvojica vatrogasaca iz Drvara i Bosanskog Grahova te po jedan iz Kupresa, Glamoča i Lištana.

Teorijski dio nastave izvodi se u prostorijama općine, dok se praktični dio izvadi na prostoru Vatrogasnog društva u Tomislavgradu.

- Danas smo prošli teorijski dio, obuku oko poznavanja motornih vozila i sve opasnosti koje dolaze tijekom prometnih nezgoda i požara prilikom nezgoda. U praktičnom dijelu obuke ćemo proći neke vježbe koje su vezane uz današnje predavanje, a u petak će se održati završni dio i polaganje ispita za vatrogasca - kazao je Jurčević .

Predstavnici Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) još u ožujku održali su u Livnu sastanak s pomoćnicima načelnika za civilnu zaštitu i zapovjednicima vatrogasnih postrojbi koje djeluju u općinama Tomislavgrad, Kupres, Bosansko Grahovo i Drvar, te pomoćnikom gradonačelnika Livna za civilnu zaštitu i zapovjednikom vatrogasne postrojbe u Livnu i dogovorili termine izvođenja ove obuke.

Tada su gosti iz HNŽ-a prisutne upoznali o programu obuke i osposobljavanja profesionalnih i dragovoljnih vatrogasaca, odnosno o mogućnostima polaganja stručnog ispita za vatrogasce koju ova uprava provodi, a također je istaknuta važnost održavanja redovite obuke i uvježbanosti svakog vatrogasnog društva.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana