Regija     | 10.06.2019. 14:10 |

Slovenija: Migrantima-otmičarima produžen pritvor zbog opasnosti od bijega

FENA Agencije

LJUBLJANA, 10. lipnja (FENA) - Trojici migranata koji su početkom svibnja oteli 79-godišnjeg Slovenca u njegovu vinogradu kod mjesta Črnomelj i uzeli mu vozilo kako bi se odvezli u Italiju, produžen je pritvor za još mjesec dana zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela, potvrdio je  u ponedjeljak nadležni sud u Novom Mestu.

Osumnjičeni su za kaznena djela pljačke, otmice i oduzimanja motornog vozila, a sudska istraga još nije završena, pojasnili su na sudu.

Riječ je o 25-godišnjaku iz Maroka i dvojici 18-godišnjaka iz Alžira.

Skupina migranata je početkom svibnja otela 79-godišnjaka koji je prskao vinograd, svezala ga i stavila u prtljažnik njegova automobila, a onda ga iz vozila izbacila u šumi blizu Sežane, na drugom kraju države, te pobjegla u Italiju gdje ih je privela talijanska policija i vratila u Sloveniju. 

Oteti Slovenac rekao je policiji da su u skupini migranata koja su ga otela bila četvorica, ali je jedan kasnije izašao iz automobila.

Taj je slučaj uznemirio stanovnike južne Slovenije i izazvao je prosvjede desne oporbe u parlamentu koja je zatražila odlučnije mjere za sprječavanje ilegalnih migracija na južnoj granici i slanje vojnih ophodnji te postavljanje dodatnih ograda, prenosi Hina.

Vlada je pak konstatirala da unatoč do sada najdrastičnijem incidentu s ilegalnim migrantima policija kontrolira situaciju te da dodatne mjere za sada nisu potrebne.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Pretresi na 16 lokacija zbog organiziranog krijumčarenja migranata

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta