Bosna i Hercegovina     | 10.06.2019. 12:00 |

Poslanici sutra o stanju bezbjednosti i rezervnom sastavu policije u RS-u

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 10. juna (FENA) – Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj će biti razmatrane izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije, bit će održana sutra u Banjoj Luci.

Taj zakon je u nacrtu usvojen u Narodnoj skupštini RS-a 18. aprila.

Prethodno će biti razmatrana informacija o stanju bezbjednosti u tom bh. entitetu u 2018. i prva četiri mjeseca ove godine, a ta tačka bit trebalo da bude zatvorena za javnost.

Informaciju o stanju bezbjednosti u RS zatražili su poslanici SDS-a, nakon ubistva policajca u Prijedoru u aprilu ove godine te privrednika Slaviše Krunića u Banjoj Luci.

Krunić i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu, Gorana Milanovića i Rodoljuba Gajića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

Na predloženom dnevnom redu sjednice entitetskog parlamenta je 48 tačaka, među kojima i set zakona za poboljšanje privrednog ambijenta.

Poslanici bi trebalo da razmatraju prijedloge zakona o podsticajima u privredi, dopune Zakona o plaćama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS, po hitnom postupku, izmjene zakona o bankama te Prijedlogu odluke o izradi plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko-Rača, po skraćenom postupku.

Između ostalog, bit će riječi o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru; o oružju i municiji; porezu na dobit; društvima za osiguranje; te fiskalnim kasama.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo