Ekonomija     | 10.06.2019. 11:28 |

Zastupnici Skupštine KS razmatraju o najavljenom poskupljenju plina

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO,  10. juna (FENA) - Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo će na hitnoj sjednici, koja je već počela, razmatrati o najavljenom poskupljenju plina od 29,23 posto koje je odobrila Vlada Federacije BiH.

Kako je najavljeno, bBit će razmatrane i moguće mjere ublažavanja finansijskog udara na građane i privredu Kantona ukoliko ne dođe do promjene odluke Vlade FBiH.

Današnjoj sjednici prethodio je sastanak predstavnika Vlade KS s federalnim ministrom energetike, rudarstva i industrije  i predstavnicima preduzeća ”BH-Gas” o povećanju cijene plina koji je održan u maju. 

Na današnjoj sjednici, naime, ukoliko ne dođe do promjene odluke Federalne vlade,  trebala bi se dati smjernice djelovanja Vladi i Skupštini Kantona u novonastalim okolnostima uslijed povećanja cijene prirodnog plina, te predložiti kratkoročne mjere.

Jedna od tih mjera mogla bi biti  da Kanton Sarajevo subvencionira dio cijene KJKP “Sarajevogas” d.o.o.  od 01.09.2019. godine do 31.12.2019. godine za iznos povećanja, s ciljem da se fakturisana cijena prema kategorijama kupaca "Sarajevogasa" održi na nivou do 01.05.2019. godine.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Kolegij Skupštine KS danas o Čamparinoj inicijativi za održavanje tematske sjednice

Kolegij Skupštine KS sutra o Čamparinoj inicijativi za održavanje tematske sjednice

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana