Sport     | 10.06.2019. 08:58 |

Sarajevskim strijelcima 24. šampionska titula

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Na 25. prvenstvu Bosne i Hercegovine u streljatšvu u gađanju zračnim oružjem za seniore i seniorke, održanom tokom vikenda na strelištu u Zetri, najupješniji su bili strijelci SK Sarajevo i SK Geofon iz Teslića. 

Takmičari Streljačkog  kluba Sarajevo odbranili su dvije titule osvojene prošle godine u diciplini zračna puška za seniore i seniorke, dok su strijelci iz Teslića bili najbolji u diciplini zračni pištolj.

Na Prvenstvu se prvi put gađalo finale po novim pravilima u kojem nakon 12 finalnih hitaca ispada po jedna takmičar, dok na kraju ne ostanu zadnja tri strijelca koji se bore za medalje.

U ekipnoj konkurenciji kod seniorki ubjedljivo su pobijedile takmičarke SK Sarajevo u sastavu Almedina Arnautović, Aida Arnautović i Segmedina Bjelošević,  koje su sa pogođenih 1822,3 krugova osvojile novu titulu prvaka BiH, ispred takmičarki SK Geofon koje su imale 1803,9 krugova i takmičarki SK Tešanj koje su imale 1782,2 kruga.

Pojedinačno u finalnom gađanju najbolje se snašla mlada takmičarka Nadina Omerbašić (SK Tešanj) koja je u finalu pogodila 243,3 kruga. Drugo mjesto pripalo je Jeleni Bosić iz SK Geofon s 235,7 krugova, dok je treća bila  domaća takmičarka Aida Arnautović sa 215,6 krugova.

Seniori SK Sarajevo u sastavu Amar Dizdarević, Nedžad Džanković i Nedžad Fazlija nisu dozvolili nikakvo iznenađenje te su sa pogođenih 1850,0 krugova osvojili 24. titulu prvaka BiH.

Drugo mjesto pripalo je takmičarima SK Geofon koji su imli 1810,2 kruga, a treće SK Visoko sa 1756,1 krugom.

Najbolji u finalnom gađanju bio je Matej Rašić (SK Geofon) koji je imao 244,1 krug i slavio ispred domaćih takmičara Amara Dizdarevića 243,1 krug i Nedžada Fazlije 220,9 krugova.

U disciplini pištolj najbolji su bili takmičari SK Geofon koji su imali 1668,0 krugova. U sastavu ekipe nastupili su Siniša Petković, Nikola Jovičić i Branko Kovačević.

Takmičari SK Sarajevo su pogodili  1640 krugova što im je bilo dovoljno da osvoje drugo mjesto ispred takmičara SK Mladost Gacko koji su imali 1627 krugova.

Pojedinačno u finalnom gađanju najstabilnije gađanje je imao Siniša Petković koji je sa 235,3 kruga slavio ispred Nikole Jovičića koji je pogodio 229,9 krugova.

Treće mjesto pripalo je Ladislavu Kremenjašu koji je pogodio 210,8 krugova, saopćio je organizator takmičenja  Streljački klub Sarajevo.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sportsko streljaštvo u posljednjih nekoliko godina doživljava procvat

Premijer Ganić primio najbolje paraolimpijske streljaše

Streljaštvo : Aida Arnautović rekordno, seniori SK Sarajevo drugi u Sloveniji

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom