Regija     | 08.06.2019. 16:01 |

Policija u Skoplju privela 223 poljska navijača

FENA Agencije

SKOPLJE, 8. lipnja (FENA) - Makedonska policija potvrdila je u subotu da je privela 223 nasilna poljska navijača pred nogometnu utakmicu Sjeverna Makedonija – Poljska, koja je odigrana u petak u Skoplju.

Kako se navodi u dnevnom biltenu Ministarstva unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije, koji prenosi Beta, poljski navijači su privedeni jer se su tukli među sobom i protiv njih su podnijete prekršajne prijave.

Pred početak utakmice Sjeverne Makedonije i Poljske, u kvalifikacijama za Euro 2020, u blizini stadiona je oko 17.50 u petak došlo do fizičkog obračuna dvije grupe poljskih navijača, nakon čega je policija odmah intervenirala i uhitila nasilnike.

-Privedene su 223 osobe u četiri policijske stanice na dalji postupak. Protiv njih su podnijete odgovarajuće prijave sudu za prekršaje - precizira policija Sjeverne Makedonije.

Poljski navijači,  koji su u četvrtak počeli da stižu u Skoplje, odmah po dolasku su počeli da izazivaju nerede po gradu i istu večer su privedena četiri navijača koji su se između sebe potukli u jednom kafiću na centralnom gradskom trgu "Makedonija".

Zbog utakmice kvalifikacija za Euro 2020, koji je reprezentacija Poljske dobila sa 1:0, u Skoplje je došlo 2.000 poljskih navijača, čiji "ultrasi" važe za jednu od najagresivnijh navijačkih grupa.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo