Sport     | 08.06.2019. 15:25 |

Karavan radosti Sportskih igara mladih nastavio putovanje kroz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - Devete BH Telecom Sportske igre mladih u proteklom periodu održane su u Tešnju, Visokom, Kaknju i Jablanici, a najuspješnije djevojčice i dječaci osigurali su plasman na finalno takmičenje u Sarajevu.

Igre su nastavile radosnu turneju kroz gradove širom Bosne i Hercegovine, okupljajući veliki broj najmlađih sportista. Takmičenja u svim gradovima protekla su u fer i sportskom nadmetanju, u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a.

Tešanj se pokazao kao grad sa mnogo talentovanih stonotenisera, a Ahmed Jašić, Eldar Bavrk i Amila Bavrk predstavljat će ovaj grad u finalu u Sarajevu.

Sjajne nogometne mečeve odigrali su dječaci u Visokom, a u finalnom susretu NK Bosna Visoko je savladala OŠ "Musa Ćazim Ćatić", saopćeno je iz Sportskih igara mladih.

U Kaknju su takmičenja otvorena Bingo Cupom, a više od 400 najmlađih osnovaca učestvovalo je u igri između dvije vatre. Zabava je nastavljena Plazma Cupom i odbojkaškim mečevima.

Najljepša sportska priča probudila je sportiste u Jablanici, gdje su najinteresantniji mečevi odigrani u okviru Kinder+Sport Cupa u košarci.

Svečano otvaranje 9. BH Telecom Sportskih igara mladih pod pokroviteljstvom Općine Jajce planirano je za 12. juni sa početkom u 12.00 sati na terenima iznad Gradske dvorane u Jajcu. Mališane u ovom gradu očekuje dvodnevni sportsko-zabavni program.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja, najmlađi učesnici će imati priliku takmičiti se u igri u između dvije vatre, dok će od 21.00 sat sve generacije posjetilaca moći uživati uz zvuke kultnog bosanskohercegovačkog benda "Crvena jabuka".

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Karl-Heinz Rummenigge proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih obilježile Svjetski dan djeteta

Spektakularni All-Star sport day u Splitu za kraj 27. sezone Sportskih igara mladih

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom