Bosna i Hercegovina     | 08.06.2019. 13:29 |

U Pionirskoj dolini 'Porodični i ekološki dan', bogat program za djecu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. juna (FENA) - U Rekreaciono-zabavnom centru "Pionirska dolina" i zoo vrtu održava se danas najveća porodična zabava, a grupe građana u velikom broju već od jutarnjih sati došle su u ovu zelenu oazu kako bi uživale u bogatom i raznovrsnom programu manifestacije "Porodični i ekološki dan".

"Pionirska dolina" otvorila je svoja vrata već u 08.00 sati, a program koji se istovremeno realizira na čak 13 punktova pripremilo je više od 60 najmlađih i profesionalnih umjetnika.

Ulaz na zabavu je besplatan, a mnogobrojni prijatelji i saradnici JU "Centar kulture i mladih Općine Centar" i "Pionirske doline" potrudili su se da djeca s roditeljima uživaju u šestosatnom programu igre, plesa, glume, radionica, muzike, takmičenja, sportskih aktivnosti.

Danas je u "Pionirskoj dolini" poznati Kike, mađioničari, mažoretkinje, hip-hop plesači, Latif Močević, mališani iz JU "Djeca Sarajeva", maskote (Mickey, Minnie, Frozen, Olaf).

Pored kulturnih sadržaja na nekoliko lokacija u prelijepom prirodnom ambijentu održavaju se umjetničke i ekološke radionice, posvećene zaštiti prirode i životinja (slikanje i kaligrafija, astrokutak, aerobik, ples, vuneno pozorištance, Dog Trust radionice, COOR eko kutak, Aleja zaljubljenih, face painting, modeliranje balona, mjehurići, žongleri, figure na štulama, sumo hrvači, sportski gimnastičari, kids olimpijada). Za najuspješnije učesnike umjetničkih i sportskih radionica obezbijeđene su prigodne nagrade.

Iz JU "Centar kulture i mladih Općine Centar" ističu da kroz mnogobrojne projekte, programe i festivale posebnu pažnju poklanja programima za djecu, a današnji ukazuje na važnost porodice kao osnovne ćelije svake društvene zajednice.

Predstavnici preduzeća "Park" i "Pionirske doline" iskazali su radost i spremnost za organizaciju ovakvih aktivnosti, jer zelena oaza u centru grada, bogata florom i faunom upravo i služi kao mjesto edukacije djece i mladih, učenje kroz zabavu i druženje, kao i prostor u kome na praktičan način se najmlađima može ukazivati na značaj naših prirodnih vrijednosti.

Besplatan ulaz u "Pionirsku dolinu" obezbijeđen je zahvaljujući podršci Općine Centar.

Projekat su podržali i Centar za okolišno održivi razvoj, Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine, Viviarun&more, Lino, Dogs Trust, a sportisti Edin Džeko i Amel Tuka su video pozivnicom pozvali sve mališane na današnju zabavu.

Program će trajati do 16.00 sati, a kapije "Pionirske doline" ostat će otvorene sve do 19.00 sati, saopćeno je iz KJKP "Park".

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Pionirskoj dolini prinove, 13. aprila proljetna zabava 'Zdravo proljeće!'

Pionirska dolina i zoo vrt sigurno trasira svoj put u punopravno članstvo EAZA-e

Ljetna sezona u Pionirskoj dolini od 1. aprila

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'