Kultura     | 07.06.2019. 18:20 |

Nakit bh. umjetnika na izložbi u Beogradu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Na poziv Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika i dizajnera Srbije (ULUPUDS), nakit bosanskohercegovačkih umjetnika Ene Mulavdić i Ebrahima Mohammadiana "Elird" bit će predstavljen na 51. Majskoj izložbi ULUPUDS-a u regionalnoj selekciji.

Kako je saopćeno, izložba će biti održana od 8 do 28. juna u Izložbenom salonu na Andrićevom vencu.

Na izložbi u Beogradu,”Elird” će se predstaviti kolekcijom nakita pod nazivom “Portrait of Elird” (Elirdov portret) koji je na godišnjoj izložbi Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika BiH dobio nagradu za unikatni dizajn.

- Portret Elird je umjetničko djelo, koje sadrži sedamdeset pet privjesaka nastalih u razdoblju od više od hiljadu dana samoanaliziranja i kontemplacije. Privjesci predstavljaju osobine ličnosti kroz portrete raznih izmišljenih likova. Svi ovi likovi su poput slagalice koja, kada se okupi, predstavlja osobu - rekla je o njihovom radu magistrica dizajna Ena Mulavdić.

Nakit “Elird” je u proteklom periodu bio izložen u Madridu u Muzeju dekorativne umjetnisti, u New Yorku na Sedmici nakita (NYC Jewelry Week), Mobilia Galeriji u Cambridge-u,a njihov rad su prepoznali i vodeci svjetski casopisi, britanski VOGUE, Vanity Fair,T atler, GQ, Glamour.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Porezna uprava FBiH - Prodat zlatni nakit za 73.578,35 KM

Mostar domaćin Međunarodnog sajma minerala, fosila, dragog i poludragog kamenja

Almas grana je posebna rafiniranost, elegancija, i kulturno naslijeđe

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo