Bosna i Hercegovina     | 07.06.2019. 16:10 |

MUP HNK pokrenuo disciplinski postupak protiv trojice policijskih službenika

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. juna (FENA) - MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijskog službenika PS Jablanica S. R. te još dvojice policijskih službenika PU Mostar, koji su obezbjeđivali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava u Ulici maršala Tita u Mostaru, ispred mesnice "Husić".

Policijski službenik PS Jablanica S. R. na jednom lokalnom portalu komentarisao je napad na novinarku Melihu Smajkić gdje je omalovažavao i vrijeđao novinarku i novinarski poziv. Tim svojim postupkom prekršio je Zakon o policijskim službenicima HNK te se ogriješio o policijski kodeks, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Također, policijski službenici PU Mostar LJ.K. i S.G. koji su obezbjeđivali mjesto događaja gdje je aktivirana eksplozivna naprava nisu pravovremeno reagovali te spriječili napad na novinarku Smajkić, odnosno naknadno su licu koje je izazvalo incident uručili prekršajni nalog i novčano ga kaznili.

"MUP HNK najoštrije osuđuje ovakve postupke i ponašanje policijskih službenika koji svojim ponašanjem štete ugledu MUP-a te će prema njima provesti sve mjere i radnje predviđene Zakonom.

Isto tako, molimo sve građane našeg kantona da svako eventualno nekorektno i neprofesionalno ponašanje policijskih službenika prijave Odjelu za profesionalne standarde MUP-a HNK, stoji u saopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Posebna regulacija prometa za 'Mostar Run Weekend 2024.'

Mostarac i dva Čapljinca uhapšeni zbog iznude i pranja novca

Uhvaćena 24-godišnja Mostarka koja je krala građevinski materijal

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo