Bosna i Hercegovina     | 07.06.2019. 13:15 |

Džaferović: Obilježavanje lokacija OSBiH mora biti izvršeno u skladu sa zakonom

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je danas u Sarajevu izjavio novinarima da obilježavanje i naziv lokacija Oružanih snaga BiH mora biti izvršeno u skladu sa Zakonom o odbrani i u skladu sa odlukom Predsjedništva BiH na tu temu.

Džaferović je, odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s isticanjem obilježja vojske RS na ulazu u kasarnu „Miloš Obilić“ na Palama, kazao da je u stalnom kontaktu s nadležnim autoritetima iz oblasti odbrane BiH, te da je „to što se dogodilo sramna, nedopustiva stvar“.

- Obilježavanje i naziv lokacija Oružanih snaga BiH mora biti izvršeno u skladu sa Zakonom o odbrani i u skladu sa odlukom Predsjedništva BiH na tu temu. Ovo što je urađeno na Palama odudara od toga. To će biti ili je već promijenjeno. Nadležni autoriteti već djeluju i bit će urađeno onako kako je to propisano odlukom Predsjedništva BiH o obilježavanju i nazivima lokacija Oružanih snaga BiH – naveo je Džaferović.

Jedino tako, dodao je on, može da bude u cijeloj BiH i nikako drugačije.

- Oni koji su se upustili u ove aktivnosti, oni u odgovarajućem postupku treba da snose odgovornost za to – zaključio je Džaferović.

Podsjećanja radi, na ulazu u kasarnu Oružanih snaga BiH "Miloš Obilić" na Palama postavljena je tabla sa imenom kasarne uz obilježja i naziv bivše Vojske Republike Srpske.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Džaferović: Schmidt nije trajno uklonio blokade, a smanjio je ustavni položaj Bošnjaka

Džaferović: Pridržavati se Ustava FBiH u procesu formiranja Federalne vlade

Džaferović: Samo širok probosanski blok može zaštititi državu, opasno je popuštati SNSD-u i HDZ-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo