Sport     | 07.06.2019. 13:32 |

Utakmicom Turska - OKI Fantomi počinje turnir u sjedećoj odbojci 'Sarajevo Open'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2019" počinje danas u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" utakmicom između reprezentacije Turske i OKI Fantomi. 

Na ovogodišnjem turniru učestvuje deset ekipa, među kojima je i aktualni evropski prvak selekcija Rusije, saopćeno je iz OKI Fantomi.

- Ove godine bilo je jako puno ekipa koje su željele učestovati na turniru, međutim, nismo mogli pozvati sve zainteresovane - objasnio je direktor OKI Fantomi Mirsad Mirojević na današnjoj konferenciji za medije.

Trener Oki Fantomi Ševko Nuhanović kaže da se ovaj klub prethodna četiri mjeseca pripremao za turnir, te da će dati sve da titula ostane u glavnom gradu BiH.

Iz OKI Fantomi pozvali su sve osobe sa invaliditetom da im se priključe, da dođu na turnir i na njihovim primjerima vide da fizički nedostaci nisu prepreke za bogat društveni život.

Direktor kluba Mirsad Mirojević pozvao je građane Sarajeva da dođu u dvoranu "Ramiz Salčin" i pomognu ovom najtrofjenijem klubu u sjedećoj odbojci u BiH, da titulu prvaka Sarajevo Opena zadrže u glavnom gradu BiH.

Smotra najboljih ekipa u sjedećoj odbojci u Sarajevu ne bi bila moguća bez finansijske podrške Međunarodne organizacije za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF- a), koja je u proteklih dvadeset godina donirala BiH više od 200 miliona dolara za proces deminiranja, a trenutno rade na projektima podrške žrtvama mina.

Turnir traje tri dana, a finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju u 14.00 sati.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sjedeća odbojka - Fantomi pobjednici turnira u Zgarebu

Helez čestitao reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci

Sjedeća odbojka na pijesku - BiH osvojila zlato na Mediteranskim igrama

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom