Bosna i Hercegovina     | 07.06.2019. 12:35 |

Akcija zaprašivanja komaraca na području Županije posavske

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 7. lipnja (FENA) - Federalna civilna zaštita u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Županije posavske i općinama Županije posavske započela je akcija zaprašivanja komaraca na području te županije.

Timovi Federalne uprave Civilne zaštite, koji provode dezinsekciju, jučer su posao završili na prostoru općine Domaljevac-Šamac, a danas će biti na potezu Tolisa- Bukova Greda s početkom u 19 sati.

Nastavak zaprašivanja je u ponedjeljak, 10. Lipnja, na potezu Oštra Luka- Bok-Matići-Kostrč. U utorak, 11. Lipnja, zaprašivanje komaraca bit će u Donjoj Mahali i Ugljari, u srijedu, 12. Lipnja, dvije ekipe će dezinsekciju provoditi na prostorima Orašja, Dusina, Vidovica, Kopanica i Jenjića, a ukoliko vremenske prilike dozvole, akcija će završiti u četvrtak zaprašivanjem savskog nasipa od Grebnica do Kopanica.

Akcija se provodi zemljanim putem, tretmanom suzbijanja razmnožavanja i uništenja odraslih formi komaraca, s ciljem zaštite zdravlja ljudi i njihovih gospodarstava.

Zavoda za javno zdravstvo Županije posavske upozorava građane, posebno pčelare, da poduzmu potrebne mjere za zaštitu pčela. Stručnjaci preporučuju zaštitu pčela zaklanjanjem kartonom ili drugim pokrivačima, sredstvima za održavanje društva pčela, uz insistiranje da se pčelinja društva ne zatvaraju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Uvodi se besplatna autobusna linija koja povezuje općine u Posavskoj županiji

CCI o Posavskoj županiji: Revizori uočili značajne nepravilnosti u radu i trošenju javnog novca

Na području Brčkog intenzivno tretiranje larvi komaraca

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli