Bosna i Hercegovina     | 07.06.2019. 11:23 |

'Poslovna žena' daruje deset stipendija za studente UNSA

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Rifat Škrijelj i predsjednica Regionalne asocijacije Poduzetnica - Poslovna žena Dženita Zirdum potpisali su danas u Sarajevu sporazum o suradnji s ciljem unaprjeđenja nastavnog i istraživačkog procesa zajedničkim djelovanjem i stvaranja boljih uvjeta za realizaciju praktične nastave za studente tog univerziteta.

Rektor Škrijelj zahvalan je za spremnost i namjeru za suradnju s UNSA, za koji kaže da tako stvara uvjete da studenti imaju određene benefite tokom studija, a potom i prilikom zapošljavanja.   

- Svako povezivanje Univerziteta s realnim sektorom i asocijacijama koje okupljaju ljude iz realnog sektora od velike je koristi - naglasio je.  

Predsjednica Regionalne asocijacije Poduzetnica-Poslovna žena Dženita Zirdum kaže da im je ideja dugoročna, kontinuirana kao i suradnja u više oblasti.

- Trebalo bi da to bude podrška tokom studiranja, kroz praktičnu nastavu i gostovanje članica Asocijacije na UNSA, koje će prezentirati primjere iz prakse. Studenti će imati priliku i posjetiti firme, učiti od najboljih na praktičnim primjerima - naglasila je.    

Vjeruje da će sve to, nakon završetka studija, rezultirati njihovim zapošljavanjem i ostankom u Bosni i Hercegovini. Najavila je da će članice Udruženja 'Poslovne žene' dodijeliti deset stipendija za studente koji će upisati UNSA, za narednu akademsku godinu.   

Regionalna asocijacija Poduzetnica - Poslovna žena okuplja poduzetnice i poslovne žene, a nastoje utjecati na poslovni ambijent u BiH i doprinijeti stvaranju boljih uvjeta za žene-poduzetnice i poslovne žene. Rade na osnaživanju žena koje, bez obzira na godine, žele ući u poduzetništvo.  Realiziraju i humanitarne aktivnosti među kojima je pomoć Sigurnoj kući, pomoć izbjeglicama (akcije za Mostar i Bihać), te stipendiranje.    

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Vešović: BiH na evropskom putu ima pomoć Sjevernoatlantskog saveza

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu započeli praksu u Federalnoj upravi policije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'