Kultura     | 07.06.2019. 08:31 |

Bjelovarsko kazalište i KUD 'Karol Wojtyla' na Danima hrvatskog kazališta

FENA Saopćenje

VITEZ, 7. lipnja (FENA) - Četvrti dani hrvatskog kazališta u BiH, koji su počeli 1. lipnja u Vitezu predstavom „O ljubavi“ HNK Mostar, ovog vikenda ugostit će Bjelovarsko kazalište i KUD „Karol Wojtyla“ iz Kaštela.

U subotu, 8. lipnja, na rasporedu su dvije predstave od kojih će prva „Kad se ćaća priokrene” kazališta iz Kaštela biti izvedena u 19 sati. Predstavu je po tekstu Ane Pisac režirao poznati hrvatski glumac Robert Kurbaša.

Istu večer u 20 sati na rasporedu je predstava za djecu „Nevolje princeze Lijepe“ Bjelovarskog kazališta. Ova dječja predstava zanimljiva je i odraslima, a rađena je po tekstu Vladana Ivkovića i u režiji Margarete Fabičević, najavili su organizatori.

U nedjelju, 9. lipnja, s početkom u 13 sati, glumački ansambl KUD-a “Karol Wojtyla” iz Kaštela izvest će predstava „Brod“, za koju tekst i režiju potpisuje Doris Grgurin.

„Brod“ je uspomena, opomena, i zahtjev odraslima da puste djeci njihove knjige i igre, a ne da ratuju i bacaju bombe. Ova predstava posvećena je, između ostalih, i svoj djeci ubijenoj u Domovinskome ratu, ali i svoj djeci svijeta svih ratova svih civilizacija koja umiru ne dovršivši svoje igre.

Organizator 4. dana hrvatskog kazališta u BiH je Gradsko kazalište mladih Vitez, a oni se održavaju pod generalnim pokroviteljstvom Željane Zovko, zastupnice u Europskom parlamentu, te pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK i resornog ministra Bojana Domića.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Lasić o brzoj cesti: Struka blizu rješenja za Vitez, dionica Lot 5 gotova do kraja godine

Predstava 'Ženski razgovori ± 1' zaključuje kazališne dane u Vitezu

Predstava Altteatra 'Balkanski kvadrat kredom' ispraćena ovacijama - Vitez

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta