Kultura     | 06.06.2019. 15:09 |

OFF 2019: Predstavljen žiri za selekciju Wolf Competition

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Žiri glavne takmičarske selekcije 11. izdanja Omladinskog Film Festivala Sarajevo sačinjavat će dugogodišnji iskusni filmski radnici, producenti i distributeri Denis Samardžić, Bojana Radulović i Maša Debeljković.

Predsjednik žirija za ovu godinu će biti Denis Samardžić, direktor UNA Film distributerske kuće iz Zenice koja distribuira filmove Paramounta, Universal i brojnih nezavisnih i umjetničkih filmova na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Kao vanjski stručni saradnik nagažovan je u Multiplexu Ekran u Zenici u području programiranja art programa, organizacije Dječjeg film festivala i Međunarodnog festivala angažovanog filma - UFOL.

Samardžić će ove godine biti i član žirija na Festivalu Karlovy Vary u Češkoj.

Pored Samardžića, ovogodišnji tim žirija činit će Bojana Radulović i Milena Debeljković.

Bojana Radulović je diplomirala na Fakultetu za vizuelne umjetnosti, Univerzitet Mediteran, Audiovizuelnu produkciju u Podgorici i magistrirala na KASK školi umjetnosti Univerziteta u Gentu u Belgiji, sa tezom kinematografije. Ona je alumni Sarajeva i Berlinale Talent Campus i IDFA Akademije.

Milena Debeljković je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2015. godine je radila u filmskoj distributerskoj kući MCF MegaCom Film, generalnom zastupniku 20th Century Fox-a za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Radi na više filmskih festivala, od 2015. godine kao operativna direktorica Festivala autorskog filma u Beogradu i kao kordinator Dječijeg filmskog festivala KIDS FEST. Bila je član selekcionog žirija Minhen FilmSchoolFest za 2018. godinu.

Godine 2019. učestvuje u osnivanju dokumentarnog filmskog festivala DOK, gde radi kao operativna direktorica, a trenutno je i izvršni producent Martovskog festivala u Beogradu.

Producirala je više kratkih filmova, uključujući dva studentska "Svetski rekorederi" Nikole Zdravkovića i "Odelo" Dušana Nikolića. Izvršni producent je i više nagrađivanog LGBT filma "I want to tell you" autora Stefana Mladenovića.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Žiri i selekcija Takmičarskog programa - kratki film 28. Sarajevo Film Festivala

Otvoren 12. Omladinski Film Festival Sarajevo

OFF od 24. do 29. jula, 40 filmova i više od 80 internacionalnih gostiju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition od 9. do 11. listopada u Mostaru