Kultura     | 06.06.2019. 13:39 |

U Vijećnici uskoro predstavljanje Izabranih djela Dževada Karahasana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Izabrana djela Dževada Karahasana s potpisom izdavačke kuće "Connectum" bit će predstavljena 10. juna u sarajevskoj Vijećnici.

U knjigu je uvršten najrelevantniji dio pripovjedačkog i esejističkog opusa Karahasana, počevši od ranih etapa njegovog književnog i umjetničkog sazrijevanja, prema esejistici i romanesknim ostvarenjima kojima je stekao status suvremenog klasika.

Riječ je o naslovima: zbirke pripovjedaka Kraljevske legende, Kuća za umorne i Izvještaji iz tamnog vilajeta; romani Istočni diwan, Sara i Serafina, Šahrijarov prsten, Noćno vijeće, Što pepeo priča; eseji Dnevnik selidbe, O jeziku i strahu/Knjiga vrtova.

- Ovim kompletom od deset naslova, ljubiteljima Karahasnove književnosti i čitateljskoj publici, ponuđena je zaokružena cjelina književnog stvaralaštva ovog renomiranog autora - saopćili su iz izdavačke kuće "Connectum".

Više detalja o ovom izdanju bit će saopćeno 7. juna na konferenciji za medije u prostorijama Kluba knjige, gdje će prisutni biti članovi uredništva izdavačke kuće "Connectum" Ajet Arifi i Matija Bošnjak, kao i autor Dževad Karahasan.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Muzej 'Alija Izetbegović' uskoro izdaje 'Izabrana djela Alije Izetbegovića'

U Vijećnici održana promocija izabranih djela Dževada Karahasana

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta