Stranačke aktivnosti     | 05.06.2019. 18:37 |

Saopćenje za javnost Narod i pravda

FENA Saopćenje

Rukovodstvo Naroda i Pravde, zajedno sa članovima, danas su obišli šehidsko mezarje Kovači i druga šehidska mezarja gdje su odali počast najboljim sinovima i kćerima naše domovine koji su svoje živote položili u odbrani Bosne i Hercegovine tokom agresije od 1992. do 1995. 

„Sjećanje na naše šehide i poginule borce jedan je od emaneta koji smo preuzeli u najtežim trenucima za našu domovinu. Danas se sjećamo onih koji nisu žalili da daju svoje živote u odbrani jedine nam domovine – Bosne i Hercegovine. Osim sjećanja na njihovu žrtvu, vjerujemo da je jedan od emaneta koji smo preuzeli izgradnja poštene i pravedne države i društva. Svako vrijeme traži angažman i žrtvovanje i pred našom generacijom su novi izazovi i ispiti koje nam valja položiti“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Osim šehidskog mezarja Kovači, danas su Bosanci i Hercegovci posjetili i sva druga mezarja gdje su ukopani šehidi i poginuli branioci.

„Čvrsto vjerujemo u Božije riječi da šehidi nisu mrtvi, zato je naša obaveza da ih posjećujemo, da ne ostane niti jedno mezarje u koje je ukopan makar i jedan šehid a da ga danas ne obiđemo. Naše šehide smo danas pozdravljali sa selamom, pozdravom mira, mira za koji su oni položili svoje živote i ostavili nama u amanet da izgradimo porušeno“, stoji u saopćenju.

Na kraju saopćenja se navodi kako je obaveza društva da se, osim šehida, prisjeti i svih sinova i kćeri domovine koji su stali u njenu odbranu, koji su po bosanskim vrletima ostavili najbolje dane svoga života ili dijelove tijela, te da je obaveza društva da oda priznanje takvim i omogući im dostojanstven život u miru.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta