Servisne informacije     | 05.06.2019. 14:42 |

I sutra mogući kiša i pljuskovi uz porast temperatura do 29 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Više oblačnosti sutra će biti u jutarnjim satima. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća na sjeveru, istoku i sjeveroistoku Bosne. Prijepodne postepeno smanjenje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima je moguć i poneki lokalni pljusak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 12, a najviša dnevna oko 26 stepeni. 

Danas je bilo umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana širom BiH je bilo pljuskova i grmljavine.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 10, Drvar 16, Ivan-sedlo 17, Livno 18, Sokolac 19, Gradačac 20, Trebinje i Tuzla 21, Bugojno i Zvornik 22, Grude i Jajce 23, Bihać, Mostar, Sarajevo i Stolac 24, Bijeljina i Neum 25, Zenica 26, Brčko 27, Sanski Most 28 i Banja Luka 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta