Najave     | 05.06.2019. 07:49 |

Danas akademija povodom sjećanja na heroje Safeta Hadžića i Safeta Zajku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - U znak sjećanja na lik i djelo novogradskih heroja odbrambeno-oslobodičačkog rata, brigadnih generala i zlatnih ljiljana Safeta Hadžića i Safeta Zajku, Udruženje 2. viteška motorizovana brigada i Općina Novi Grad Sarajevo organizuju akademiju.

Ratni veterani, komandanti 2. viteške motorizirane brigade Sejo Čardaklija, Nedžad Bublin Čupo, Tajib Delalić su na konferenciji za medije najavili da će akademiji prisustvovati porodice svih devet heroja narodno-oslobodilačkog rata, pripadnici 2. Viteške motorizirane brigade, boračka udruženja, generali Armije RBiH, predstavnici svih nivoa vlasti BiH.

U okviru prigodnog programa bit će prikazan film autora Avde Huseinovića posvećen Safetu Zajki i Safetu Hadžiću, kao i numere posvećene njima, a učešće će uzeti i akademik Abdulah Sidran, umjetnik i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović.

- Naša djeca na žalost nemaju priliku da kroz sistem obrazovanja i nastavne planove nauče nešto o periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu, a smatramo da su i Safet Hadžić i Safet Zajko, te i ostalih sedam heroja važan dio kulture sjećanja, kulturnog integriteta i suvereniteta naše države - kazao je Nedžad Bublin Čupo.

Akademija će biti upriličena drugi dan Bajrama, 5. juna u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad: Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova poslovanja početnika u biznisu

Općina Novi Grad - Potpisani ugovori za stipendiranje uspješnih sportista, učenika i studenata

Općina Novi Grad Sarajevo - Po 500 KM za još 43 porodice sa blizancima, trećim i više djece

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo