Bosna i Hercegovina     | 04.06.2019. 10:11 |

Na ispitivanju osumnjičeni za prodaju droge i navođenje djece na prostituciju

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 4.juna (FENA) – Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka odlučit će nakon ispitivanja da li će protiv uhapšenh zbog trgovine drogom i navođenja djece na prostituciju biti stavljen prijedlog za određivanje mjere pritvora.

U akciji kodnog naziva „Kula“ uhapšeni su Srđan Boškov (1983.), Stefan Ninković (1996.), Mirko Salamić (1996.), Lea Dokmanović (2000.), Nial Kapo (1999.), Medina Kapo (2001.), Amer Isaković (1999.), Ljubiša Bajičić (1994.) te Stefan Adamović (1999.), nastanjeni u Banjoj Luci, potvrđeno je danas iz Tužilaštva.

Osumnjičeni Stefan Ninković se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Doboj. 

Za njih postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Marinko Marjanović (1994.) i Dragan Jelača (1976.), nastanjeni u Banjoj Luci, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo navođenje djeteta na prostituciju.

U proteklom vremenskom periodu osumnjičeni su od, za sada nepoznatih osoba, radi prodaje, kupovali, držali, prenosili, posredovali u prodaji i kupovini, organizovali mrežu preprodavaca i neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge te su omogućili uživanje opojnih droga korisnicima na području Grada Banja Luka.

Osumnjičeni Marjanović i Jelača su, od 2017. do 2019. godine, navodili na prostituciju maloljetne osobe, navode iz Tužilaštva.

Akciju su zajednički realizovali pripadnici Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a i Policijske uprave Banja Luka.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Uprava policije MUP-a TK oduzela 70 kilograma droge

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Prilikom pretresa stana kod Konjičanina pronađena veća količina marihuane

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!