Sport     | 03.06.2019. 15:35 |

Koncert Crvene jabuke u Jajcu u sklopu Sportskih igara mladih

FENA Saopćenje

JAJCE, 3. lipnja (FENA) - Sportske igre mladih, kojima je cilj djeci iz cijele BiH kroz potpuno besplatna natjecanja i putovanja omogućiti da pokažu svoja sportska umijeća, upoznaju djecu iz drugih krajeva te imaju djetinjstvo kakvo zaslužuju, svečano će biti otvorene u srijedu, 12. lipnja, u Jajcu.

Najbolji učenici iz četiri osnovne škole u ovom gradu ceremonijom paljenja baklje svečano će proslaviti deveti rođendan BH Telecom Sportskih igara mladih, a nakon otvaranja najmlađi učenici će sudjelovati u natjecanju u igri između dvije vatre Bingo Cupu, dok će na igralištu iznad Gradske sportske dvorane u Jajcu u 21 sat početi velika zabava uz koncert Crvene jabuke.

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan kazao je kako je ovaj projekt pozitivan po svojoj osnovnoj ideji, po broju sudionika i po podršci koju mu pruža veliki broj istaknutih sportaša kako u BiH tako i izvan naše države.

"Igre su promocija sporta, a sporta nikada nije dosta, naročito kada govorimo o mladima i djeci. Posebno želim istaknuti da je ovo pomalo i svjetski spektakl imajući u vidu da je samo otvaranje jedna lijepa ceremonija. Koncert grupe kakva je Crvena jabuka je također nešto što je potrebno našem gradu i sve to su razlozi zbog kojih smo se odlučili podržati ovaj događaj, jer će Jajce tako biti u centru sportskih događanja za mlade", istaknuo je načelnik Hozan.

Natjecanja će se nastaviti i u četvrtak, 13. lipnja, kada će se dječaci i djevojčice natjecati u malom nogometu, odbojci, košarci i rukometu.

Natjecanja će se igrati u dvije starosne kategorije, a to su nogometno natjecanje za 2004. godište i mlađe Coca-Cola Cup, nogometno natjecanje za 2008. godište i mlađe Poli Cup, natjecanje u košarci za kategoriju 2003. godište i mlađe Kinder+Sport Cup, dok odbojkaško natjecanje Plazma Cup i rukometno natjecanje Podravka Cup igraju dječaci i djevojčice 2004. godišta i mlađi. Sva natjecanja bit će održana u gradskoj sportskoj dvorani, priopćeno je iz Sportskih igara mladih.

"Posebno nam je drago da smo s našim najmlađim partnerom, Općinom Jajce po prvi put u našoj državi napravili ovu suradnju i što će Jajce kao kraljevski grad biti domaćin prvog svečanog otvorenja Igara u Bosni i Hercegovini" kazala je PR menadžerica Sportskih igara mladih Ena Jažić-Šurković.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Karl-Heinz Rummenigge proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Najavljeni 9. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Jajce: Otvoren poziv za bespovratna sredstva projekta 'Dijaspora Invest'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom