Bosna i Hercegovina     | 03.06.2019. 12:09 |

Muftija Kudić: Za Bajram ojačajmo međusobnu ljubav, poštovanje i solidarnost

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 3. juna (FENA) - Bajram je najradosniji dan u tradiciji muslimana. Zato pokažimo solidarnost sa siromasima i siročadi, starim i nejakim, bolesnim i nemoćnim, prognanima, te svima onima kojima je naša pomoć potrebna. Učvrstimo jedinstvo i ojačajmo međusobnu ljubav, poštovanje i solidarnost - bajramska je poruka bihaćkog muftije Mehmeda ef. Kudića.

Muftija Kudić se u predbajramskom obraćanju vjernicima osvrnuo i na mjesec posta i ibadeta, te podsjetio na važnost sjećanja i poštovanja onima koji su dali svoje živote za slobodu i domovinu.

-Nadam se da smo očistili svoja srca, duše i imetak. Iz ramazana jednostavno moramo izići plemenitiji, pobožniji, smireniji, strpljiviji, darežljiviji i duhovno snažniji. Nikada ne smijemo zaboraviti ni naše šehide i zato možemo reći kako je obaveza svakog pojedinca obilazak mezarja na Dan šehida - drugi dan Ramazanskog bajrama - dodao je bihaćki muftija Kudić.

U predbajramskoj posjeti bihaćkom muftijstvu bili su i gradonačelnici Bihaća i Cazina Šuhret Fazlić i Nermin Ogrešević.

-Želim podijeliti radost Bajrama s muftijom, ali i svim svojim sugrađanima. U ovim posebnim danima za sve nas muslimane najvažnije je da budemo zajedno, da pazimo jedni na druge, a posebno na one kojima je pomoć zaista potrebna. Zato i koristim priliku da svima ispred Grada Bihaća i Gradskog vijeća uputim iskrenu čestitku - riječi su bihaćkog gradonačelnika Fazlića.

Bajram-namaz će se sutra ujutro klanjati u više od 200 džamija i mesdžida na području Unsko-sanskog kantona.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Muslimani širom svijeta proslavili Ramazanski bajram

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta