Bosna i Hercegovina     | 07.06.2019. 12:51 |

Porodični i ekološki dan Općine Centar u subotu u 'Pionirskoj dolini'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Kantonalno komunalno preduzeće 'Park' okupit će, u subotu u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu 'Pionirska dolina', djecu i njihove roditelje na manifestaciji 'Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo'.

Organizatori najavljuju bogat kulturno-zabavni program u kojem će, na centralnoj pozornici, nastupiti Mirsad Abdagić Kike, Latif Moćević, mađioničari, mažoretkinje, hip-hop plesači, mališani iz Javne ustanove 'Djeca Sarajeva'...

Za taj dan u 'Pionirskoj dolini' najavljene su i umjetničke i ekološke radionice posvećene zaštiti prirode i životinja (slikanje i kaligrafija, astro kutak, aerobik, ples, 'Vuneno pozorištance', Dogs Trust radionice, COOR eko kutak, Aleja zaljubljenih, face painting, modeliranje balona, žongleri, performeri na štulama, cirkuske akrobacije i žive statue trupe iz Novog Sada „Master'N'Margarita“, sumo hrvači, sportska gimnastika, kids olimpijada...).

Posjetioce, posebno najmlađe, dočekat će maskote njihovih najomiljenijih animiranih junaka (Miki, Mini, Frozen, Olaf....). Kako je predviđeno, za najuspješnije učesnike umjetničkih i sportskih radionica osigurani su prigodni pokloni.

- Na veliko druženje i dobru zabavu na najavljenu manifestaciju u 'Pionirskoj dolini', iako zbog obaveza nisu u mogućnosti fizički biti prisutni, sve mališane i njihove roditelje pozvali su Amra i Edin Džeko, te Amel Tuka s porukom da 'djeca dođu u što većem broju da se druže, crtaju, igraju fudbal, pjevaju i plešu te dijele nagrade' - saopćeno je iz Općine Centar.  

Kako je navedeno ta manifestacija trajat će od 10 do 16 sati, ulaz je besplatan za sve posjetioce, a pokrovitelj je Općina Centar.     

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta