FENA.BIZ

Raiffeisen banka donacijama obilježila Ramazanski bajram

Saopćenje, Foto/Raiffeisen banka

Podrška radu dva udruženja u ukupnom iznosu od 6.000 KM
 

„Istinsko nam je zadovoljstvo što smo ovim donacijama nastavili našu praksu da povodom vjerskih praznika pomažemo udruženjima i organizacijama u Bosni i Hercegovini čiji je rad usmjeren na podršku djeci i osobama s posebnim potrebama. Svjesni smo da dijeljenje predstavlja radost i važnu poruku u vrijeme praznika te je odluka da aktivnost oglašavanja i slanja printanih čestitki klijentima povodom praznika zamijenimo donacijama bila logična. Iskreno vjerujem da će donirana novčana sredstva u ukupnom iznosu od 6.000 KM pomoći rad ova dva udruženja“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke i dodao da ovakve aktivnosti ne bi bile moguće bez podrške klijenata Banke, iskoristivši priliku da im se na tome i zahvali. 

Povodom Ramazanskog bajrama prestavnici Banke su posjetili Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću i uručili novčanu donaciju vrijednosti 3.000 KM. Istim iznosom sredstava Banka je obradovala i članove plivačkog kluba za djecu sa invaliditetom „Spid“. 

Cilj Raiffeisen banke jeste da kombinuje finansijski uspjeh sa društvenom odgovornošću na način da je komponenta održivosti sastavni i obavezan dio njenog poslovanja. Prateći principe strategije održivosti, banka kao društveno odgovorna kompanija doprinosi dobrobiti zajednice u kojoj posluje.

 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.