Svijet     | 03.06.2019. 09:15 |

Izrael raketirao sirijsku zračnu bazu u Homsu

FENA Internet

DAMASK , 3. juna (FENA) - Izrael je u nedjelju, drugi put u 24 sata, napao zračnu bazu u sirijskoj pokrajini Homsu, na zapadu, izvijestila je sirijska državna novinska agencija Sana. 

U tom napadu na bazu T4 jedan je vojnik poginuo, dvojica su ranjena i oštećeno je skladište oružja, navodi SANA. 

Ukupno su tri sirijska vojnika ubijena, a sedam je ranjeno u nedjelju izraelskim raketnim napadima na vojne lokacije u južnoj Siriji.

U izjavi sirijske vojske  navodi se da je prvi izraelski napad započeo u nedjelju u 3.22 sati po lokalnom vremenu, a ciljane su vojne lokacije u jugozapadnom dijelu Damaska.

U saopćenju se navodi da je sirijska zračna odbrana presrele neke od raketa koje su dolazile s golanske visoravni koju su okupirali Izraelci.

Manje od sat vremena kasnije, Izraelci su ponovili napad ispalivši nekoliko raketa na istočnu pokrajinu Quneitra u blizini Golanske visoravni, usmrtivši tri vojnika i ranivši još sedam, prenosi  SANA.

Izrael često napada na sirijske vojne objekte pod izgovorom da su usmjereni na vojne objekte koji pripadaju grupama milicija koje podupire Iran.

Sirijska vlada je u više navrata optuživala Izrael da podržava terorističke grupe u Siriji i da izraelski napadi nisu ništa drugo nego način za podizanje morala pobunjenika.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) je objavio da je poginulo pet ljudi, među kojima sirijski vojnik.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

ICJ naredio Izraelu da poduzme mjere na osiguranju pomoći za Palestince u Gazi

Hezbolah uzvratio raketnim napadom na Izrael, ubijen 25-godišnjak

Izrael intenzivno bombardirao jug Gaze

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo