Servisne informacije     | 03.06.2019. 08:10 |

BIHAMK - Kolovozi mokri, opasnost od odrona, magla smanjuje vidljivost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. juna (FENA) - Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu  saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove  magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost.  Apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Mostar-Čitluk, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
AUTOPUT
A-1
Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.
Bosanska Gradiška-Banja Luka, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” dolazit će do izmjena u saobraćanju.

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Srebrenik-Orašje, zbog sanacije tunela Ormanica vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
M-2
Neum, zbog radova na kanalizacionoj mreži saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.
M-4.2
Srbljani-Cazin u toku su radovi na rekonstrukciji magistralne ceste. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije.
M-5
Jajce, zbog radova na saniranju mosta preko rijeke Plive, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.
Donji Vakuf-Travnik, zbog radova na sanaciji mosta na Komaru, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
Gromiljak-Blažuj, Stup-Ilidža i Azize Šaćirbegović-Korija-Ljubogošta, u toku su radovi na redovnom održavanju. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, jednom trakom.
M-14
Bosanska Krupa- Srbljani, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
M-16
Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.
M-17
Stup-Tarčin-Konjic, u toku su radovi na redovnom održavanju. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, jednom trakom.
Zenica-Nemila, zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.
Konjic-Tarčin (prije tunela Bradina) zbog sanacionih radova povremeno je zauzeta traka za spora vozila, a saobraća se preticajnom trakom.
Mostar (od sjevernog ulaska u grad do skretanja za Forticu) zbog radova na izgradnji javne rasvjete saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-17.3
Neum-Stolac (Prapratnica-ulazni portal tunela Žaba), zbog izvođenja radova saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu.
M-17.4
Mostar-Čitluk, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-18
Kladanj.Podpaklenik, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Olovo-Semizovac-Koševsko brdo i Stup-Dobrinja, u toku su radovi na redovnom održavanju. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, jednom trakom.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Semizovac-Vogošća (ulaz u Vogošću), zbog radova na izgradnji kružnog toka saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
M-19.2
Kladanj-Vlasenica, zbog sanacionih radova, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju.
M-20
Ustiprača-Goražde-Ustikolina, zbog sanacionih radova i izgradnje kružnog toka saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Bileća-Podosoje - u toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

REGIONALNI PUTEVI
R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-425a Tromeđa-Zvirovići, zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.
R-442a Hadžići-Gornja Grkarica-Babin Do, od 07:30 do 17:00 sati izvode se radovi na rekonstrukciji ceste. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 00 do 07 sati  i od 16 do 00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-455a Poljice-Živinice, zbog radova na rekonstrukciji kolovoza dolazi do povremenih obustava saobraćaja.
R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Ćelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

KANTON SARAJEVO
- Radi izvođenja neophodnih radova, obustavlja se saobraćaj u ulici Ispod Budakovića. Radovi će se izvoditi u 4 etape, a za vrijeme obustave saobraćaja od 08:30 do 16 sati vozila će se preusmjeravati na ulice Bijela Bašča-Mihrivode-Vrbanjuša.
- Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00 do 24 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića. Alternativni pravci za vrijeme obustave su: ulica Veliki Alifakovac-Alifakovac-Megara-Džemala Čelića-Mehmeda Mujezinovića-Franjevačka-Konak-Obala Kulina bana i obratno.
 - Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Zmajevac, Vogošćanskih odreda, Stari drum, Ljubljanska, Halida Kajtaza, Kranjčevićeva, Bojnička, Zelenih beretki, Hadžiristića, Ivana Cankara, Branilaca Šipa i Hadželi.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana