Stranačke aktivnosti     | 02.06.2019. 15:48 |

Saopćenje za javnost Građanskkog saveza

FENA Saopćenje

Čolpa: RS sagradila spomenik fašističkom koljaču

Sraman čin otkrivanja spomenika zločincu Draži Mihailoviću u Bileći nastavak je politike slavljenja etničkog čišćenja, recikliranja historije, a time sasvim sigurno i njeno ponavljanje.

U entitetu RS javna identifikacija sa zločincima postala je konstanta. Umjesto da Draža Mihailović i Radovan Karadžić budu nazvani zločincima, nazivaju se patriotama i u njihovu čast se podižu spomenici i daju nazivi studenatskim domovima. Podizanje spomenika Draži Mihailoviću pod direktnim je pokroviteljstvom institucija RS, od lokalne samouprave pa do entiteta.

Jučerašnji sramotni događaj u Bileći je za sve nas što upozoravamo na opasnosti iz RS dodatna potvrda da su političke strukture u u tom bh. entitetu samo fizički u 2019. godini, dok su duhovno u 1943. godini kada je Draža Mihailović sa četnicima klao muslimane po istočnoj Bosni i Sandžaku. Spomenik Draži Mihailoviću nije samo uvreda za muslimane, već je vrijeđanje svih žrtava Drugog svjetskog rata.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana