Servisne informacije     | 02.06.2019. 08:29 |

U Mostaru i Neumu jutros 17 stupnjeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - U Bosni jutros je oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim područjima, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 4 stupnja, Ivan-sedlo i Sokolac 9, Bugojno i Sarajevo 12, Jajce i Srebrenica 13, Gradačac, Grude, Livno, Trebinje, Tuzla i Zvornik 14, Doboj i Prijedor 15, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Brčko i Sanski Most 16, Mostar i Neum 17 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilno vrijeme. U Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije prijepodne. Kiša od jutarnjih sati na području Krajine i dijela sjevera Bosne. U ostalim područjima kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Tokom noći, sa nedjelje na ponedjeljak prestanak padavina. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima je moguća kiša. Najviša dnevna temperatura oko 18 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Otkazan drugi trening i spust skijašica u norveškom Kvitfjellu, Muzaferija u finalu spusta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'