Sport     | 01.06.2019. 13:35 |

Smijeh mališana na terenima u Zvorniku, Srebrenici, Bratuncu i Maglaju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Devete BH Telecom Sportske igre mladih nastavile su putovanje kroz gradove, a smijeh mališana odjekivao je na terenima u Zvorniku, Srebrenici, Bratuncu i Maglaju.

- Djevojčice i dječaci pokazali su na terenu fer play, važan segment koji Igre promovira kroz projekt 'Fer igra za fer djetinjstvo', a u suradnji s Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a – navodi se.

Najveće interesovanje, sudionika ali i publike u Zvorniku, vladalo je za nogometne utakmice u starijoj kategoriji. Coca-Cola Cup okupio je 30 ekipa, a najuspješnije su bile ekipe 'Čelice' iz Zvornika u muškoj konkurenciji i ŽFK 'Drina' u ženskoj konkurenciji.

Kapiten ekipe 'Čelice' Hamza Hadžiabdić sretan je zbog pobjede i kaže da jedva čekaju finalno takmičenja u Sarajevu.

Simpatije publike u Srebrenici osvojili su najmlađi učesnici, u okviru takmičenja u igri u između dvije vatre. Više od 350 učesnika uživalo je na novootvorenim terenima u tom gradu.

- Mi smo 'Razbijači' i osvojili smo zlatnu medalju, u okviru Bingo Cupa u Srebrenici. Super smo se proveli i jedva čekamo narednu godinu - izjavio je Damjan Bilić.

Na glavnom trgu u Bratuncu odigrane su sjajne košarkaške utakmice, a mališani iz tog grada pokazali su se kao sjajni domaćini ekipama iz Srebrenice, Vlasenice, Milića i Ljubovije.

Pobjedničke ekipe, u okviru Kinder+Sport Cup-a, takmičenja u košarci su 'Marsovci' u muškoj konkurenciji te 'Trinkice' iz Ljubovije u ženskoj konkurenciji.

SIM turneja radosti nastavljena je odbojkaškim mečevima u Sportskoj dvorani u Bratuncu, a Plazma Cup je osvojila domaća ekipa ŽOK 'Bratunac'.

- Danas smo pobijedile u Bratuncu i radujemo se odlasku u Sarajevo, te se nadamo uspjehu i na Velikom finalu -  kazala je Renata Stjepanović.

Olimpijski komitet BiH je, i ove godine, Specijalni partner Sportskih igara mladih. Mališani u Maglaju pokazali su zavidan nivo znanje o načelima olimpizma. Oni su, osim takmičenja, uživali i u kratkim zabavno-edukativnim radionicama.

Igre ove godine, kroz projekt #BitnaSam, posebnu pažnju posvećuju animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom. Sudionice Igara iz ŽRK 'Krivaja' godinama pokazuju publici kako su djevojčice podjednako dobre i uspješne u sportu kao i dječaci.

Ovaj put, plasman na Veliko finalno takmičenje Igara obezbjedile su na takmičenju u Maglaju.

- Osvojile smo prvo mjesto na Podravka Cupu, jedva čekamo ponovno druženje sa drugovima i drugaricama u Sarajevu - istakla je Ema Mačak.   

- SIM turneja radosti se nastavlja, prijave su otvorene do dana održavanja Igara u određenom gradu. Zainteresovani se mogu prijaviti na www.igremladih.ba. Finalno takmičenje bit će održano u augustu u Sarajevu, gdje će se mališani iz 38 bh. gradova takmičiti u deset različitih sportskih disciplina.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Karl-Heinz Rummenigge proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih obilježile Svjetski dan djeteta

Spektakularni All-Star sport day u Splitu za kraj 27. sezone Sportskih igara mladih

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana