Sport     | 01.06.2019. 12:50 |

Doboj domaćin manifestacije "Mini šampioni"

FENA Saopćenje

DOBOJ, 1. juna (FENA) - Gradski park u Doboju, ovogodišnji domaćin manifestacije "Mini šampioni" okupio je više od 450 dječaka i djevojčica u igrama zabavnog fudbala koji danas, na dan finala UEFA Lige šampiona, obučeni u majice finalista, timova Liverpoola i Tottenhama, slave prijateljstvo, različitosti, bezbrižnost i ljepotu fudbala.

Tradicionalno već devet godina organizacija Open Fun Football School Cross Cultures Project Association (OFFS CCPA) iz Sarajeva u gradove širom Bosne i Hercegovine daje priliku djeci da igraju grassroots fudbal.

Tako je danas u Doboju na 15 stanica zabavnog fudbala sa djecom radilo oko 100 trenera i asistenata. Osim igranja fudbala, djeca su prisustvovala i nizu kreativnih i edukativnih radionica kroz baby zonu, likovne i muzičke radionice, te radionice posvećene fudbalu, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani, sigurnosti djece u saobraćaju i fer navijanju.

Grad Doboj i Mini šampioni ugostili su djecu iz Grapske, Rudanke, Kotorskog, Teslića, Jelaha, Usore, Zavidovića, Maglaja, Žepča, Kosove, Doboj Juga, Gračanice, Lukavca, Petrova, Doboj Istoka, Banovića, Živinica i Doboja.

Manifestacija "Mini šampioni" se odvija pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku kompanije Mastercard, Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i grada Doboja sa svojim službama, saopćili su organizatori.

- Pod zastavom UEFA-ine parole RESPECT, već duže od dvadeset godina spajamo djecu iz različitih lokalnih zajednica u BiH, dajući im samo jedan zadatak, da budu sretna, da se druže i da slave ideju fudbala i fer igre kao jednog od najsnažnijih mostova među ljudima. Grad Doboj nam je pokazao dobro domaćinstvo ove godine i sretni smo da smo Gradski park ispunili igrom više stotina djece - izjavila je koordinatorica projekta "Mini šampioni" Vildana Delalić Elezović.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Na području Gračanice pronađeno vozilo sa drogom i većom količinom novca, uhapšena jedna osoba

Sattler: Potrebno efikasnije procesuiranje izbornih prevara

Hurtić razgovarao sa gradonačelnikom Jerinićem i dobojskim imamom Halilovićem 

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom