Bosna i Hercegovina     | 01.06.2019. 12:22 |

FUCZ - Nastavljena potraga za šestogodišnjim dječakom i Almirom Gluhićem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Federalna uprava civilne zaštite, jučer je nastavila potragu za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u mjestu Begov Han i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za koga se pretpostavlja da se nalazi u rijeci Bosni, jer su pronađeni tragovi koji na to ukazuju.

Pripadnici timova za spašavanje na vodi, njih 25, raspoređenih u četiri raft čamca pretraživali su korito rijeke Bosne raspoređeni u dvije grupe, od kojih je jedna pretraživala od Begovog Hana do Zavidovića, a druga od Zavidovića do Maglaja.

Osim timova FUCZ-a u potrazi su bili uključeni članovi GSS Žepče, koji su nakon što je dječak upao u nabujali potok pokrenuli potragu, članovi GSS Zavidovići, timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, CZ Žepče, pripadnici Specijalne policije ZDK-a, članovi porodice i mještani.

Za šestogodišnjim dječakom, koji je upao u nabujali potok u Begovom Hanu, traga se od 15. maja, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića traga se od 2. maja, a od 5. maja potraga je fokusirana na rijeku Bosnu kada je njegova odjeća i lične stvari pronađene na obali ove rijeke u mjestu Porobić.

Federalna uprava civilne zaštite, također vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati stanje na terenu, a u vezi nestale Salihe Omerović iz Sarajeva, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu, saopćeno je iz Operativnog centra FUCZ-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

FUCZ - Izvučeno vozilo iz Bregave, u njemu nađeno jedno beživotno tijelo

FUCZ - Požar na području općine Kladanj još uvijek aktivan

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom