Sport

Nalić prvi kandidat za trenera Slobode, za jubilej dolazi Dinamo

Tekst: Miroslav Petrović, Foto FENA/Miroslav Petrović

TUZLA, 31. maja (FENA) - Za dva mjeseca mandata nove uprave Slobode pokrenuto je rješavanje brojnih problema, rečeno je na današnjoj konferenciji tuzlanske Slobode, na kojoj su govorili predsjednik UO Sead Kozlić, dopredsjednik Eduard Brandalek i sportski direktor Ademir Smajlović.

Kozlić je potvrdio da će stogodišnjicu Slobode uveličati zagrebački Dinamo, a to će biti između 2. i 9. septembra. Tog dana planiran je cjelodnevni prigodni program, a revijalnu utakmicu odigrat će i veterani dva kluba. Složio se da je dobar prijedlog o dolasku Edina Džeke na proslavu, te da će sve učiniti da on bude specijalni gost.  

Kada je riječ o izboru trenera, predsjednik je rekao da je Zlatan Nalić prvi kandidat, ali da razgovori s njim tek slijede. Bit će urađena seriozna analiza svih segmenata ekipe, ali za sada ništa o tome nije mogao reći.

Sa svim igračima kojima je istekao ugovor, a koje klub želi vidjeti u timu za iduću sezonu, obavit će se razgovor. Do početka prelaznog roka sve će se znati, a za mjesec će biti poznata i finansijska konstrukcija za naredno prvenstvo.

O odlasku mladog reprezentativca Amara Beganovića još nema nikakvih naznaka.

- Nekih razgovora ima, ali to još nije ništa konkretno - odgovorio je Ademir Smajlović.

Serioznu analizu učinka ekipe u minulom prvenstvu novinarima je prezentirao Eduard Brandalek, zaključivši da je učinak Slobode u prošloj sezoni bio oko 38 posto osvojenih bodova, što nije rezultat vrijedan hvale.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.