Ekonomija     | 31.05.2019. 10:10 |

Duffy i Bergstrom posjetili privrednike u Ljubinju, Tomislavgradu i Livnu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Šef Misije USAID-a u BiH Peter Duffy i šefica saradnje pri Ambasadi Švedske Marie Bergstrom posjetili su kompanije i udruženja, korisnike podrške USAID/Sweden projekta razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) u Ljubinju, Tomislavgradu i Livnu.

Posjetili su plantaže i pogone kompanije "LjBilje" koja razvija jedinstvenu liniju kozmetike na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja. Zatim su se sastali sa pčelarima iz udruženja "Kadulja" te su posjetili lokacije gdje su smještene košnice u selu Miljanovići, saopćeno je iz projekta FARMA II.

Nakon Ljubinja, Duffy i Bergstrom su posjetili selo Letka kod Tomislavgrada, gdje su imali priliku da se upoznaju sa primjerom uključivanja srednjoškolaca u edukaciju i praktičnu nastavu iz pčelarstva u udruzi "LAG".

Posljednja posjeta u njihovom obilasku Hercegovine bila je u Golinjevu kod Livna gdje su se susreli sa rukovodstvom kompanije "Eko sir Puđa", upoznavši se sa prilikama i izazovima u rastućem sektoru proizvodnje sira i perspektivama koje ovaj sektor ima nakon liberalizacije tržišta Evropske unije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Javni poziv za dodjelu sredstava u okviru 'USAID/Sweden FARMA II' projekta

U podnožju Ozrena čuvaju tradiciju kozjeg sira

USAID/Sweden FARMA II vodi proizvođače hrane na Belgrade Food Show

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom