Svijet     | 30.05.2019. 19:15 |

Netanjahu: Raspuštanje Kneseta neće uticati na veze sa SAD

FENA Internet

WASHINGTON, 30. maja (FENA) - Predsjednik SAD Donald Trump je izrazio žaljenje što premijer Izraela Benjamin Netanyahu nije uspio da obrazuje vladajuću koaliciju, pohvalivši ga kao "dobrog momka", prenosi Slobodna Evropa.

- Šteta je što se dogodilo u Izraelu. Izgledalo je kao potpuna pobjeda za Netanjahua, koji je dobar momak, on je dobar momak. I sada su se vratili u fazu izbora. To je jako loše. Jer im to nije potrebno. Mislim da je isuviše nemirno tamo, to je teško mjesto - rekao je Trump.

Američki predsjednik je otvoreno podržavao Netanyahua u izborima, učinivši čitav niz koraka kako bi doprinio Netanyahuovoj popularnosti, navode izraelski mediji.

On je priznao suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni na ceremoniji u Bijeloj kući uoči izbora 9. aprila.

Premijer Izraela rekao je Trumpovim savjetnicima za Bliski istok da na izraelsko-američke odnose neće uticati jučerašnji politički "dogođaj", aludirajući na raspuštanje izraelskog parlamenta Kneseta i poziv na nove izbore nakon što nije uspio da obrazuje vladajuću koaliciju.

- Iako smo imali mali događaj prošle noći - to nas neće zaustaviti. Nastavićemo da radimo zajedno. Imali smo odličan, produktivan sastanak koji potvrđuje da naše savezništvo nikad nije bilo jače - rekao je Netanjahu, objavila je Ambasada SAD u Jerusalimu.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Netanyahu: Izrael će ući u Rafah sa ili bez podrške SAD-a

Netanyahu naredio vojsci da planira evakuaciju civila iz Rafaha

Netanyahu: Izrael se neće povući iz Gaze

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo