Ekonomija     | 30.05.2019. 15:46 |

Dalipagić i Ebibi: Što prije uspostaviti avioliniju između Sarajeva i Skoplja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Unapređenje aviosaobraćaja između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije s mogućnošću uspostave aviolinije Sarajevo-Skoplje, bila je tema današnjeg susreta zamjenika ministra komunikacija i saobraćaja BiH Saše Dalipagića i ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrema Ebibija.

Vijeće ministara BiH i Vlada tadašnje Republike Makedonije 2006. godine potpisali su i ratificirali Sporazum o pružanju aviousluga, podsjeća se u saopćenju Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH.

Međutim, stupanjem na snagu Multilateralnog sporazuma između Evropske zajednice i zemalja zapadnog Balkana o uspostavi Zajedničkog evropskog zračnog prostora (ECAA), ovaj sporazum je postao važeći za obavljanje avioprometa između dvije države, a prethodni sporazum se više ne primjenjuje.

Zamjenik Dalipagić i ambasador Ebibi su se usuglasili da se sve aktivnosti u vezi s uspostavom aviolinije između Sarajeva i Skoplja pokrenu što prije i da se započnu pregovori s kompanijom koja bi našla interes za uspostavu te linije.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Gudeljević i Ebibi: Unaprijediti saradnju u području kulture između BiH i Sjeverne Makedonije

Čović i Ebibi iskazali spremnost za daljnju suradnju BiH i Sjeverne Makedonije

Dalipagić na Forumu 'Iskustva i budući izazovi u razvoju željezničkog prometa'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom