Bosna i Hercegovina     | 30.05.2019. 14:57 |

Opredjeljenje za unapređenjem sistema socijalne zaštite u ZDK-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30.maja (FENA) - Ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona Azra Šabanović održala je prvi radni sastanak sa rukovodiocima centara za socijalni rad i nadležnih općinskih službi socijalne zaštite s područja tog kantona, na kojem je ocijenjeno da je dosadašnja međusobna saradnja resornog ministarstva i ovih ustanova bila uspješna, posebno kod rješavanja problema i donošenja propisa u oblasti socijalne zaštite.

Ministrica Šabanović je podsjetila da je Vlada odobrila centrima za socijalni rad i službama socijalne zaštite 165.100 KM za finansiranje jednokratne i privremene novčane pomoći za potencijalne i povremene korisnike socijalne zaštite u ZDK-u.

-Nastojat ćemo da ovakve sastanke održavamo češće, jer kroz razmjenu iskustava možemo doći do kvalitetnijih rješenja u ovoj oblasti. Naredne godine ćemo kroz preraspodjele, a ako budemo u mogućnosti i izdvajanjem dodatnih sredstava, nastojati generalno unaprijediti sistem socijalne zaštite u ZDK - kazala je Šabanović, saopćeno je iz Press služba ZDK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu