Bosna i Hercegovina     | 30.05.2019. 14:23 |

Konjic jedan od domaćina 'History Festa'

FENA Saopćenje

KONJIC, 30. maja (FENA) - Ove godine održava se treći 'History Fest' u sklopu kojeg će u periodu od 28. maja do 2. juna nekoliko bosanskohercegovačkih gradova biti domaćini brojnim historičarima iz cijelog svijeta.

Pored Sarajeva, Banje Luke i Mostara, Konjic će također ugostiti brojne zvanice, i to u historijski značajnom objektu D-O, poznatijem kao Titovo atomsko sklonište.

Petog dana History Festa, na lokaciji 'Titov bunker' bit će upriličeno otvaranje izložbe 'MOnuMENTI – Promjenljivo lice sjećanja' i panel diskusija o temi "Upotreba spomenika u reviziji historije u postjugoslovenskim državama". Sudionici će biti Sunita Dautbegović – Bošnjaković i Edin Omerčić.

Osim toga, bit će upriličen i okrugli sto 'Sastanak u bunkeru: 30 godina poslije – Politička dešavanja u Jugoslaviji 1989. godine i državni vrh' u kojem će sudjelovati Bogić Bogićević (Sarajevo), Stipe Mesić (Zagreb), Vasil Tupurkovski (Skopje). Moderator će biti Dejan Jović (Zagreb), objavljeno je na službenoj stranici Općine Konjic.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Brigadni general Oružanih snaga BiH Mirsad Ahmić sa suradnicima posjetio Konjic

U Konjicu održana 11. MS Community BiH konferencija

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu