Bosna i Hercegovina     | 30.05.2019. 13:50 |

Suradnje tužitelja i policije u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine bilo je domaćin 15. sastanka glavnih tužitelja i direktora policijskih agencija na strateškoj razini, a sastanak je vodila glavna tužiteljica Gordana Tadić.

Središnje teme sastanka odnosile su se na unaprijeđenje rada i suradnje između tužiteljskih i policijskih struktura u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, u cilju što kvalitetnijeg dokumentiranja i dokazivanja kaznenih djela korupcije u sudskim postupcima.

Razgovarano je i o suradnji tužiteljstava i policije u istraživanju ratnih zločina, kao i o usvajanju Plana rada Strateškog foruma za 2019. godinu.

Također, teme sastanka odnosile su se i na implementaciju zaključaka prošlog sastanka, koji obuhvataju donesene mjere od sudionika Strateškog foruma za unapređenje rada i suradnje između tužiteljstava i policijskih tijela u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala.

Sastanak Strateškog foruma glavnih tužitelja i direktora policijskih agencija u BiH podržan je od projekta-Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sistemu kaznenog pravosuđa koji provodi VSTV BiH, a uz potporu veleposlanstava Švicarske i Norveške, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kajganić sa španskom ambasadoricom: Podrška Tužilaštvu BiH u postizanju još boljih rezultata

Tužilaštvo BiH uložit će žalbu zbog neodređivanja pritvora u predmetu 'Black Tie 2'

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu