Bosna i Hercegovina     | 30.05.2019. 12:48 |

Prodana zaplijenjena imovina za 187.112 maraka

FENA Saopćenje

NOVI TRAVNIK, 30. svibnja (FENA) - U postupku prinudne naplate, Kantonalni porezni ured Novi Travnik izvršio je prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika, dužnika Konfekcije "Borac" d.d. Travnik, u ukupnom iznosu od 187.112 maraka, zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Kako je priopćeno iz Porezne uprave FBiH, prodana su dva poslovna objekta i zemljište.

 Financijska sredstava koja su ostvarena od javne prodaje zaplijenjene imovine uplaćena su za izmirenje dužnih obveza poreznog obveznika po osnovu doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje. 

 "Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se naplate dužne obveze po osnovu javnih prihoda. Zapljena imovine i prodaja zaplijenjene imovine je krajnja mjera koja se poduzima u postupku naplate dužnih javnih prihoda. Međutim, zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje jer za njezinu kupovinu uglavnom nema zainteresiranih kupaca", navodi se u priopćenju Porezne uprave FBiH.

Ako se i pojave, dodaje se, zainteresirani kupci nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. Razlog tome je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih osoba, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele kupovati zaplijenjenu imovinu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

PUFBiH - Poziv poreznim obveznicima da izmire svoje obaveze

Košarkaši Slobode poraženi od Borca

Na području Zeničko-dobojskog izvršeno 36 inspekcijskih kontrola

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!