Servisne informacije     | 30.05.2019. 08:35 |

U BiH jutros oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Lokalno pada slaba kiša. Sunčanije je na jugu i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 2, Ivan-sedlo i Sokolac 8, Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Prijedor i Sarajevo 11, Banja Luka, Drvar i Sanski Most 12, Gradačac, Grude i Trebinje 13, Doboj, Mostar, Srebrenica i Tuzla 14, Bijeljina, Brčko i Zvornik 15,  Neum i Stolac 16 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 3hPa je iznad normale za mjesec maj i ne mijenja se. 

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena će biti na jugu BiH. U većem dijelu BiH su mogući lokalni pljuskovi ili slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, a na jugu BiH do 23 stepena.

U Sarajevu će biti oblačno. Od sredine dana prema večernjim satima povremeno su mogući pljuskovi. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu