Kultura     | 29.05.2019. 16:59 |

Prorektorica UNSA za umjetnost, kulturu i sport Sanja Burić posjetila NUBBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina ugostio je danas prorektoricu za umjetnost, kulturu i sport Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Sanju Burić.

Tema sastanka bila je realizacija projekta "Izrada monografije Univerziteta u Sarajevu" povodom 70 godina postojanja ove institucije.

Burić je izrazila želju za saradnjom sa Nacionalnom i univerzitetskom bibliotekom Bosne i Hercegovine, koja je bila suizdavač prilikom realizacije i izdavanja publikacije povodom 60 godina postojanja i rada Univerziteta u Sarajevu "Bibliografija univerzitetskih i naučnih publikacija 1949-2009.".

Tema Monografije je Univerzitet kao pokretač razvoja bosanskohercegovačkog društva, a značajan dio će činiti sadržaj imena poznatih Bosanaca i Hercegovaca koji su se prije osnivanja Univerziteta u Sarajevu školovali u inostranstvu i svojim angažmanom doprinijeli razvoju Univerziteta.

Burić i predstavnici Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine su se složili da je izrada ovako bitne monografije izuzetno kompleksan i zahtjevan istraživački posao, koji iziskuje veliku odgovornost da bi se javnosti i akademskoj zajednici predstavila reprezentativna monografija Univerziteta kao pokretača razvoja bosanskohercegovačkog društva, a NUBBiH će svoju ulogu i obavezu realizirati na najbolji način, saopćeno je iz NUBBiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

NUBBiH promovisala 28. broj časopisa 'Bosniaca' na Sajmu knjiga

Predstavnici NUBBiH i Goethe-Instituta Sarajevo razgovarali o nastavku saradnje

Novi priručnik u stručnoj Ediciji NUBBiH Bibliotečki klasifikacioni sistemi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu