Bosna i Hercegovina     | 29.05.2019. 08:57 |

Vakufska direkcija IZ u BiH podijelila 5.000 ramazanskih paketa za postače

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH u saradnji s Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske i ove je godine podijelila 5.000 ramazanskih paketa za postače širom Bosne i Hercegovine.

Sadržaj paketa čine osnovne životne namirnice: brašno, ulje, šećer, riža, grah, geršlo, tjestenina, hurme, grožđice, halva, paradajz sos, maslinovo ulje, kafa.

Ovo je dugoročan projekt koji će biti nastavljen i sljedećih godina i nadamo se da će broj paketa koje će osigurati dvije vakufske direkcije iz godine u godinu rasti.

Analizom velikog broja vakufnama može se ustanoviti da su vlasnici imovine upravo u mjesecu Ramazanu istu uvakufljavali i ulagali velike napore u činjenju dobročinstva.

Vakufska direkcija će, kako je saopćeno iz te institucije, kao i prethodnih godina, u saradnji s Uredom za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, muftijstvima, medžlisima i Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Doboj-Istoka distribuirati pakete po džematima.

Aktivnost nastavak je realizacije projekata iz područja socijalnih ili humanitarnih vakufa, i kao izraz osjećaja prema čovjeku i brige za ljude u potrebama kako duhovnim tako i materijalnim, saopćeno je iz Vakufske direkcije IZ u BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Humanitarne grupe ne mogu učiniti ništa da zaštite osoblje u Pojasu Gaze

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana