Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost KO SDP-a HNK

Nakon što su HDZ i SDA, Mostar ostavili deceniju bez Vijeća, danas svjedočimo da su i Kanton faktički ostavili bez Skupštine.

KO SDP BiH HNK poziva HDZ i SDA da konačno izaberu rukovodstvo Skupštine kako bi se stvorile pretpostavke za formiranje komisija i normalno funkcionisanje zakonodavnog organa.

Nalazimo se prvi put u istoriji našeg Kantona u situaciji da u junu nemamo konstituisanu Skupštinu što je gotovo 9 mjeseci nakon izbora.

Klub zastupnika SDP je prije nekoliko mjeseci, u skladu sa poslovnikom, zatražio održavanje Skupštine na temu sigurnosti očekujući da u interesu građana razmotrimo pogoršavanje sigurnosne situacije s aspekta sve češćih eksplozija bankomata, kao i najavljene migrantske krize.

U proceduri nas čekaju izmjene zakona vezanih za povećanje porodiljnih naknada, kao i zakon koji bi konačno riješio penzionisanje policijskih službenika na isti način kako su uradile ostale Skupštine u FBiH.

Preduga je lista problema građana koji očekuju od dobro plaćenih političkih predstavnika da ih rješavaju, te stoga još jednom pozivamo stranke da sjednu za sto i naprave dogovor oko kompletiranja vlasti i programa reformi za naredne 4 godine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.