Sport     | 28.05.2019. 17:23 |

Malonogometni turnir 'Budi moj prijatelj' u okviru Evropske sedmice nogometa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Ovogodišnja Evropska sedmica nogometa obilježava se od 25. maja do 2. juna. Specijalna olimpijada BiH će u saradnji s Nogometnim Savezom BiH organizovati brojne inkluzivne aktivnosti, među kojima je i malonogmetni turnir "Budi mi prijatelj", koji će biti održan sutra u Sportskom centru "Safet Zajko".

Učestvovat će 260 takmičara i takmičarki koji će doći iz SFK 2000 Sarajevo, BAAP Sportivo, SF Respekt, Udruženje "Oaza", Udruženje Majke hendikepirane djece TK, Udruženje "Sunce" Derventa, Zavoda "Drin", Zavoda "Pazarić", učenici Treće Gimnazije i Srednje škole za stručno osposobljavanje.

Manifestaciju će podržati brojni bivši i sadašnji sportisti Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Semira Hurem, Marko Perišić, Nermin Jamak, Miljan Govederica.

- Posebno ističemo da će na ovoj manifestaciji nastupiti djeca izbjeglice koje trenutno borave u Bosni i Hercegovini i njihovi roditelji, jer je ovogodišnja Evropska sedmica nogometa posvećena izbjeglicama koje borave u mnogim evropskim zemljama, uz poruku da nogometna igra širi prijateljstvo, pruža ruke prijateljstva i mnogoj nedužnoj djeci pruža zadovoljstvo - saopćeno je iz Specijalne olimpijade BiH. 

Druga manifestacija predviđena je 2. juna u Srebrenici gdje će se održati Državno inkluzivno prvenstvo u malom nogometu, na kome će nastupiti više od 200 takmičara.

Treća manifestacija će biti održana u Banjoj Luci na Panevropskom univerzitetu "Apeiron" pod nazivom Inkluzivni dani Apeirona.

Podršku organizaciji ovih manifestacija dali su UNICEF, UNFPA, ESPN.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana