Bosna i Hercegovina     | 28.05.2019. 15:08 |

Otvorena izložba Udruženja oboljelih od multiple skleroze KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Izložba radova Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo "Moja nevidljiva MS" otvorena je u galeriji Općine Novi Grad Sarajevo.

Radovi na izložbi su autentični umjetnički radovi sarajevske umjetnice Amire Migić, člana porodice oboljelog od multiple skleroze nastali kao rezultat saradnje sa Udruženjem. Radovi svjedoče o životu i emocijama ljudi pogođenih multiple sklerozom sa naglaskom na neuništivu želju za životom, koju je umjetnik pokušao prenijeti na promatrača.

Ideja je da su umjetnička djela, osim njihove izvorne vrijednosti, bogat izvor informacija o ljudima, njihovim životima ali i bolestima koje ih pogađaju, a o kojima se malo zna, osim onih koji taj život žive.

Postavka radova bit će izložena danas u galeriji Općine Novi Grad Sarajevo, nakon čega će biti premještena u Centar za kulturu Dobrinja – Vila Hadžihalilovića narednih sedam dana.

Cilj je podizanje svijesti o nevidljivim simptomima i nevidljivom uticaju na kvalitetu života osoba sa multiple sklerozom, navedeno je u saopćenju Općine Novi Grad.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana