Ekonomija     | 28.05.2019. 14:11 |

Radionica o kontroli vanjskotrgovinskog prometa oružjem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa (MVTEO) BiH u saradnji s Biroom za međunarodnu kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS) Vlade Sjedinjenih Američkih Država organizuje radionicu „Saradnja sa industrijom sa aspekta kontrole vanjskotrgovinskog prometa oružjem, vojnom opremom i sredstvima posebne namjene“ koja će biti održana sutra u Sarajevu. 

Cilj radionice je da pruži podršku privrednim subjektima Bosne i Hercegovine da se upoznaju o propisima i najboljim praksama koje se primjenjuju u oblasti kontrole naoružanja, vojne opreme, obavezama koje proističu iz tih propisa, primjenom međunarodnih restriktivnih mjera kao i postupku i proceduri izdavanja isprava za vanjskotrgovinski promet naoružanja, vojne opreme i posebne namjene.

Nakon uvodnih riječi predviđene su izjave za novinare pomoćnika ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Dragiše Mekića i državnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Stevana Nikčevića, saopćeno je iz MVTEO.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Mostaru radionica o stanju i problemima energetske tranzicije u BiH

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Body Space radionica o ženskom zdravlju 9. marta u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom