Kultura     | 28.05.2019. 12:47 |

Općina Novi Grad potpisuje sporazum o saradnji sa osam institucija kulture

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Sporazum o saradnji na realizaciji zajedničkih projekata u oblasti kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine koji će biti realizirani u toku 2019. godine, Općina Novi Grad Sarajevo potpisat će sutra sa predstavnicima državnih i kantonalnih institucija kulture.

Sporazumi će biti potpisani sa predstavnicima JU “Muzej Sarajeva“, Umjetničkom galerijom BiH, Zemaljskim muzejom BiH, Bošnjačkim institutom – Fondacija Adil Zulfikarpašić, Gazi Husrev-begovom bibliotekom, JU "Muzej Alije Izetbegovića“, Galerijom "Preporod“ i Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod“.

Općina Novi Grad Sarajevo već treću godinu sa ciljem provedbi različitih kulturnih, umjetničkih i edukativnih sadržaja realizira saradnju sa državnim i kantonalnim institucijama kulture.

Na ovaj način građanima te općine bit će dostupni muzejsko-galerijski, kulturno-umjetnički, izdavački i naučno istraživački sadržaji, a učenicima sedmih razreda novogradskih škola organizirane su posjete institucijama kulture, potpisnicama sporazuma.

Programski sadržaji u oblasti kulture i umjetnosti u 2019. godini realizirat će se u Galeriji Općine, Centru za kulturu Dobrinja – Vila Hadžihalilovića i Domu oslobodilaca na brdu Žuč, saopćeno je iz Press službe Općine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Skupština KS o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

Skupština KS sutra o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

U srijedu drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma-Sarajevo Tourism Summit

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu