Bosna i Hercegovina     | 28.05.2019. 12:22 |

Članovi Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH o imenovanju bh. delegacije u PS VE

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj bi trebali biti utvrđeni kriteriji za izbor članova zajedničkih komisija oba doma kao i članova stalnih delegacija Parlamentarne skupštine BiH, je u toku.

Jedna od predviđenih tačaka dnevnog reda sjednice je i razmatranje dopisa Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi s imenovanjem Parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Parlamentarna skupština BiH trebala bi utvrditi delegaciju BiH za junsko zasjedanje Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, nakon odluke Komiteta ministara Vijeća Evrope da BiH pruži šansu da ispravi propust budući da na vrijeme nije imenovana bh. delegacija.

Članovi Zajedničkog kolegija trebali bi razmatrati i dopis šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brucea Bertona u vezi s formiranjem Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona i Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Sjednici Zajedničkog kolegija prisustvuju: predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović i dva zamjenika predsjedavajućeg Dragan Čović  i Nikola Špirić  kao i predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto i dva zamjenika, predsjedavajuće Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu